Wij zijn op zoek naar jou

Vacature bestuursleden Schuldhulpmaatje Amersfoort

De Stuurgroep Schuldhulpmaatje Amersfoort is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden.

SchuldHulpMaatje wil een structurele bijdrage leveren aan het oplossen van de schuldenproblematiek. Deze aanpak, die aanvullend is op de reguliere schuldverlening, is gebaseerd op samenwerking met overheden en maatschappelijke organisaties. Hiermee versterken wij de diaconale inzet van kerken, christelijke geloofsgemeenschappen en organisaties. SchuldHulpMaatje Amersfoort bestaat sinds 2011.

De Missie van SchuldHulpMaatje is: bijdragen aan schuldenvrij leven van mensen, het voorkomen en duurzaam oplossen van schuldenproblematiek, hulp vanuit verbondenheid tussen mensen en vroegtijdig bereiken van mensen in dreigende financiële nood. We doen dit met goed opgeleide vrijwilligers wiens hulp aanvullend is op die van professionals.

SchuldHulpMaatjes werken mensgericht, om de hulpvragers doelgericht te helpen hun financiële problemen blijvend de baas te worden en te groeien naar financiële zelfredzaamheid en vrijheid. In Amersfoort valt SchuldHulpMaatje onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken. Wij werken samen met zowel gemeentelijke instellingen als met de landelijke Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland.

Wij zijn allereerst op zoek naar een bestuurslid met de portefeuille Communicatie. Het gaat hierbij om een diversiteit aan taken, zoals het onderhouden van de website, het actief zijn op de moderne social media gericht op onze doelgroepen (waaronder ook veel jongeren), het schrijven ten behoeve van de Nieuwsbrief die twee keer per jaar uitkomt, het begeleiden bij een persbericht, etc.

Daarnaast zijn we op zoek naar een algemeen hands-on bestuurslid die het leuk vindt om mee te helpen Schuldhulpmaatje wat meer op de kaart te zetten en anderzijds ook strategisch mee te denken. Er zijn ieder jaar weer kortcyclische taken te verdelen die concreet opgepakt dienen te worden door de bestuursleden.

We zijn op zoek naar versterking en verjonging van de huidige Stuurgroep; nieuwe mensen die met flair en positieve spirit met ons mee kunnen en willen groeien naar de toekomst.

Een laatste noot: Een SchuldHulpMaatje is op geen enkele wijze professioneel betrokken bij enige organisatie die in de schuldverlening actief is, anders dan SchuldHulpMaatje. Deze regel geldt om elke zweem van belangenverstrengeling in taakvelden te voorkomen.

Er zijn 8 vergaderingen per jaar op vrijdagmiddag. Verder kun je je aanmelden voor lokale, regionale en/of landelijke bijeenkomsten.

Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Angélique Liebens, voorzitter Schuldhulpmaatje Amersfoort (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 06-22568799)

Related Articles

Privacyverklaring

Doneren

Disclaimer

Over ons

SchuldHulpMaatje Amersfoort is er sinds 2011 voor iedereen die (bijna) schulden heeft. Samen met een maatje kijken we naar wat er nodig is, we leveren dus altijd maatwerk.

De methode die we gebruiken is ontwikkeld door SchuldHulpMaatje Nederland en is erop gericht om schulden op te lossen én te voorkomen.

In Amersfoort vallen we onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken. We werken vaak samen met gemeentelijke instellingen en andere organisaties in de stad.

Lees meer over ons | Dislaimer  |  Neem contact op